Hulp belastingaangifte: wat is er mogelijk?

Geschreven door Daniëlle Vissers - Zuidgeest op 18-03-2021
Daniëlle Vissers - Zuidgeest

Het is een fenomeen dat elk jaar weer terugkomt: de belastingaangifte invullen. Hoewel bijna niemand met plezier in de papieren duikt, is het invullen van de aangifte bij uitstek een van die dingen die ‘nu eenmaal even moeten gebeuren’. Maar hoe moet u tegenwoordig aangifte doen? En kunt u hulp krijgen bij het doen van uw belastingaangifte? Met dit artikel helpen we u graag een handje en laten we zien wat de mogelijkheden zijn voor hulp bij de belastingaangifte. 

Aangifte van 2020

Tot 8 mei 2021 kunt u weer aangifte doen van uw belasting. U doet aangifte over het afgelopen jaar, dus het jaar 2020. Het is belangrijk dat u hier even de tijd voor neemt, want de overheid controleert of u de gegevens juist invult. Ook kan na het doorgeven van uw aangifte blijken dat u geld terug krijgt.
 

Hulp bij invullen belastingaangifte

Het is logisch dat u graag wilt dat de zaken rond uw belastingaangifte op een goede manier worden gedaan. Daarbij bent u misschien bang dat u tegen problemen aanloopt of dat u bepaalde zaken per ongeluk niet goed invult. Het gaat tenslotte om uw geld. Wellicht voelt u zich niet helemaal thuis in een digitale omgeving en bent u benieuwd of u hulp bij het invullen van uw belastingaangifte kunt krijgen. Dat kan!

Kosten belastingaangifte laten invullen

Net als bij veel andere uiteenlopende diensten, krijgt u met uw CareynKaart korting op hulp bij het invullen van uw belastingaangifte. Wij werken samen met Rowen Advies, een belastingadvieskantoor dat zich heeft gespecialiseerd in hulp aan thuiszorginstellingen voor particulieren. Normaal gesproken betaalt u € 110 voor het laten invullen van uw belastingaangifte door deze experts. Als u lid bent van CareynPlus krijgt u maar liefst € 25 korting en betaalt u dus maar € 85. U bent dan verzekerd van een goede afhandeling en u hoeft zich geen zorgen te maken dat u iets vergeet. Ook voor hulp bij het aanvragen van toeslagen kunt u terecht bij Rowen Advies. Het maakt daarbij niet uit of u in grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag woont of in de provincie; in heel Nederland staan de adviseurs voor u klaar.

Zelf aan de slag met de belastingaangifte

Zoals het geval is met veel van de communicatie met de overheid, gebeurt de belastingaangifte al een aantal jaren digitaal. Hiervoor heeft u een zogenaamd DigiD-account nodig. Dit account geeft toegang tot een persoonlijke digitale omgeving, waarin alle correspondentie tussen u en de overheid opgeslagen staat. U heeft daar dus alleen zelf toegang toe. Uw DigiD-account is beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord, die u beide zelf uit kunt kiezen. Heeft u nog geen DigiD-account? Op de website van DigiD kunt u er zelf een aanmaken of iemand machtigen om uw online zaken met de overheid te regelen. Met uw DigiD-account kunt u inloggen op de website van de Belastingdienst. Hierna komt u in een programma terecht dat u precies vertelt welke gegevens u in moet vullen en welke stappen u moet nemen. De belastingdienst heeft een handig overzicht van alle informatie die u nodig heeft voor het invullen van uw belastingaangifte, zodat u alles vast rustig op kunt zoeken en klaar kunt leggen.

Belastingaangifte: computerhulp aan huis

Als u weinig ervaring heeft met het werken achter een computer kan het best ingewikkeld zijn om zelf aan de slag te gaan met uw belastingaangifte. Daarom is het een goed idee om uw computerkennis op peil te brengen. In de toekomst redt u zich dan beter op het internet en kunt u meer dingen zelf doen. Bij CareynPlus bieden we u graag de mogelijkheid voor computerhulp aan huis. Hierbij werken we samen met Uw Computerstudent, een organisatie die slimme studenten inzet om u te helpen met vragen en problemen rond de computer. Natuurlijk krijgt u ook weer 10% korting met uw CareynKaart!

Hulp bij belastingaangifte bij CareynPlus

Heeft u nog vragen over hulp bij belastingaangifte? Of zijn er dingen onduidelijk? U kunt altijd contact met ons opnemen of bellen met 088 - 123 99 88. We kijken dan samen wie u het beste kan helpen bij het invullen van de belastingaangifte.

 

Wilt u ook zo lang mogelijk thuis blijven wonen?

Ontvang acht handige tips van CareynPlus, allemaal gebundeld in één document. Het document is geheel gratis en u kun het aanvragen via onderstaande knop.

Vraag document met handige tips aan

 

Wilt u op de hoogte blijven van onze blogartikelen?

Schrijf u dan in om een maandelijks overzicht te ontvangen van de nieuwste blogartikelen. 

Deel dit artikel met iemand

Kent u iemand voor wie dit artikel interessant is? Klik dan hier. Dan kunt u dit artikel heel gemakkelijk via e-mail versturen.

 

thema's : Zelfstandig wonen, Financiën en Zekerheid

CareynPlus artikelen

Schrijf u in voor CareynPlus artikelen via onderstaand formulier. Dan bent u altijd als eerste op de hoogte van onze nieuwste artikelen over bewegen, voeding, zelfstandig wonen, mantelzorg, uitjes en nog veel meer.

Schrijf u hier in!

Meest populaire artikelen