Tijd voor stamppot! Maar hoe gezond of ongezond is die aardappel (en rookworst) eigenlijk?

Geschreven door Elize Buitelaar op 25-11-2021

De dagen worden steeds korter, de herfst met zijn mooie kleurenpracht gaat nu bijna over in de winter. De meeste Hollanders houden van het wisselen van de seizoenen, maar natuurlijk is er altijd een groep die het het liefst weer zo snel mogelijk zomer ziet worden. Bij het binnen blijven bij de lekker warme kachel hoort bij uitstek in de avond een lekker stamppotje op het menu. Maar hoe gezond of ongezond is de stamppot? Careyn diëtist Elize vertelt hier meer over.

Lees meer

Thema's : Gezondheid, Voeding

Zorgverzekering 2022: waar moet u op letten?

Geschreven door Daniëlle Vissers - Zuidgeest op 25-11-2021

Nu het jaar op zijn einde loopt, komt er in de verschillende media weer steeds meer aandacht voor de zorgverzekering. Misschien is het hebben van een goede zorgverzekering met de juiste ondersteuning nog nooit zo belangrijk geweest als tegenwoordig. Waar moet u als senior op letten bij het kiezen van een zorgverzekering? Wat zijn de wijzigingen voor het nieuwe jaar? En past uw huidige zorgverzekering nog bij uw situatie? In dit artikel helpen we u verder in de zoektocht naar een zorgverzekering die aansluit op uw behoeften. 

Lees meer

Thema's : Zelfstandig wonen, Uitgelicht, Financiën en Zekerheid

Wilma blijft veilig thuis wonen met hulp van CareynPlus

Geschreven door Daniëlle Vissers - Zuidgeest op 25-11-2021

“Eigenlijk heeft mijn zus Wilma het goed voor elkaar,” vertelt Astrid Verploegen (74) uit Nieuwegein. “Ze woont in een fijn huis in haar eigen Maarssen en heeft alles wat ze nodig heeft in de buurt. Boodschappen doen lukt prima met de fiets, en dat terwijl ze al 81 is. Om de hoek wonen een paar goede vriendinnen met wie ze al jaren op dinsdagmorgen gezellig koffie drinkt en bijkletst. Soms vertelt Wilma me dat ze een dag later weer langsgaat om al die gesprekken af te maken,” zegt Astrid met een glimlach. “Toch merkte mijn zus dat ze de laatste tijd minder energie had voor de dagelijkse dingen. Ik merk aan haar dat ze steeds minder zin krijgt om energie te steken in de taakjes die minder goed lukken. Ik begrijp het wel hoor. Het huishouden, schoonmaken, elke dag weer koken… Op een gegeven moment dacht ik dat het misschien tijd was voor Wilma om te verhuizen naar een plek waar ze meer ondersteuning kon krijgen. Toen vertelde ze me dat een van haar vriendinnen sinds een tijdje hulp krijgt via CareynPlus. Dat ben ik toen voor mijn zus gaan uitzoeken.”

Lees meer

Thema's : Zelfstandig wonen

Verhuizen of in uw huidige woning blijven wonen? Ontdek wat bij u past

Geschreven door Daniëlle Vissers - Zuidgeest op 25-11-2021

Misschien merkt u dat u er de laatste tijd steeds vaker over nadenkt: is het tijd om te verhuizen? Dagelijkse bezigheden als het huishouden, de boodschappen en koken vragen veel tijd en energie van u. Eigenlijk zou u hulp willen krijgen bij een of meerdere van deze taken of ze helemaal aan iemand anders over willen laten. Natuurlijk kunt u er dan voor kiezen om kleiner te gaan wonen of te verhuizen naar een plek waar u ondersteund wordt. Maar het is ook heel goed te begrijpen dat u zo lang mogelijk in uw huidige omgeving wilt blijven wonen. Daar voelt u zich ten slotte veilig en prettig. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om het aangenaam te houden. In dit artikel vertellen we u graag wat er allemaal beschikbaar is aan hulp bij het blijven wonen in uw huidige woning en bij verhuizing. Zo kunt u een goed overwogen keuze maken tussen verhuizen of ondersteuning bij het wonen in uw woning.

 

Lees meer

Thema's : Zelfstandig wonen

Voeding voor een gezond cholesterol

Geschreven door Janneke Porada-Zierfuss op 28-10-2021

Bijna 1 op de 10 Nederlanders heeft te maken met verhoogd cholesterol. Veel mensen moeten er medicatie voor slikken. Maar wat betekent dit eigenlijk? Wat kunnen we doen om dit te voorkomen? Careyn diëtist Janneke legt in dit artikel uit wat verhoogd cholesterol is en wat u er zelf aan kunt doen om het cholesterol te verlagen.

Lees meer

Thema's : Gezondheid, Voeding

Koolmonoxide in huis ontdekken en voorkomen

Geschreven door Marja Zeeman op 26-10-2021

Koolmonoxide staat bekend als een gevaarlijke sluipmoordenaar. Het is gifgas dat u niet kunnen proeven, zien en ruiken. Voor u het weet bent u slachtoffer van deze gevaarlijke gifstof. Ieder jaar overlijden er mensen aan een koolmonoxidevergiftiging en gemiddeld belanden 200 mensen per jaar in het ziekenhuis na een vergiftiging door koolmonoxide. Daarom is het belangrijk om te weten hoe u koolmonoxide vergiftiging kunt ontdekken en voorkomen.

Lees meer

Thema's : Zelfstandig wonen

CareynPlus artikelen

Schrijf u in voor CareynPlus artikelen via onderstaand formulier. Dan bent u altijd als eerste op de hoogte van onze nieuwste artikelen over bewegen, voeding, zelfstandig wonen, mantelzorg, uitjes en nog veel meer.

Schrijf u hier in!

Meest populaire artikelen