De mogelijkheden van computerhulp online

Geschreven door Daniëlle Vissers - Zuidgeest op 30-04-2021

Zeker in deze tijd brengt een computer veel vrijheid. Via het internet houdt u contact met iedereen die u voor korte of langere tijd niet in het echt kunt zien. Wanneer u dan goed met een computer overweg kunt, zult u daar veel voordelen van ondervinden. Het is misschien wat spannend in het begin, maar toch ook erg leuk om u in te verdiepen. Als u op latere leeftijd bent begonnen met het ontdekken van de mogelijkheden van de computer en het internet, kan het zijn dat u tegen onduidelijkheden en problemen aanloopt.

Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop u hier ondersteuning bij kunt krijgen. Computerhulp online is hiervoor bij uitstek geschikt, omdat u er uw huis niet voor uit hoeft. Zo krijgt u de oplossing via het scherm aangereikt en kunt u direct verder. In dit artikel vertellen we u graag wat de mogelijkheden zijn van online computerhulp en hoe de ondersteuning op afstand in zijn werk gaat. 

Lees meer

Thema's : Zelfstandig wonen

7 Oefeningen en tips voor het voorkomen van vallen bij ouderen

Geschreven door Daniëlle Vissers - Zuidgeest op 15-04-2021

Struikelen over dat draadje bij de bank, uitglijden over de vloer waar wat vocht op ligt, bijna vallen over een tegel die buiten scheef ligt. We maken allemaal wel eens mee dat we even uit balans raken en bijna vallen. Als we ouder worden kunnen klachten zoals duizeligheid, slechtziendheid en verminderde spierkracht gaan optreden, wat de kans om te vallen vergroot. Daarnaast kan ook de angst om te vallen er juist voor zorgen dat u gaat vallen. Belangrijke redenen om de balans en spieren goed te houden, maar ook om te kijken of er in uw huis aanpassingen nodig zijn om te voorkomen dat u valt. Wij geven u tips én 7 oefeningen die zeer geschikt zijn voor ouderen.

Lees meer

Thema's : Gezondheid, Bewegen, Uitgelicht

Zitten is een pandemie; het effect van bewegen

Geschreven door Daniëlle Vissers - Zuidgeest op 1-04-2021

Waar ze maar naar hem willen luisteren, vertelt hij over hoe belangrijk het is om te blijven bewegen. Want als u meer beweegt, werken uw hersenen ook beter én verbetert u uw immuunsysteem. Erik Scherder (69) doceert erover in hoorcolleges, geeft online masterclasses en schuift aan in talkshows. Met één duidelijke missie: jong en oud in beweging krijgen. Wij stelden hem vijf vragen.

Lees meer

Thema's : Gezondheid, Bewegen, Uitgelicht

Inspiratie voor sport en spel voor ouderen

Geschreven door Daniëlle Vissers - Zuidgeest op 23-03-2021

Eigenlijk geldt het voor iedereen: in beweging blijven is gezond. Door actief bezig te zijn heeft u niet alleen minder last van blessures en lichamelijke klachten, maar u stimuleert uw hersenen ook nog eens. U voelt zich prettiger in uw lichaam en geniet u meer van het leven. Dat in beweging blijven is overigens helemaal niet zo zwaar als het misschien klinkt. Van een kleine inspanning kunt u al veel profijt hebben. In dit artikel geven we u daarom tips voor sport en spel voor ouderen.

Lees meer

Thema's : Gezondheid, Bewegen, Uitgelicht

Hulp belastingaangifte: wat is er mogelijk?

Geschreven door Daniëlle Vissers - Zuidgeest op 18-03-2021

Het is een fenomeen dat elk jaar weer terugkomt: de belastingaangifte invullen. Hoewel bijna niemand met plezier in de papieren duikt, is het invullen van de aangifte bij uitstek een van die dingen die ‘nu eenmaal even moeten gebeuren’. Maar hoe moet u tegenwoordig aangifte doen? En kunt u hulp krijgen bij het doen van uw belastingaangifte? Met dit artikel helpen we u graag een handje en laten we zien wat de mogelijkheden zijn voor hulp bij de belastingaangifte. 

Lees meer

Thema's : Zelfstandig wonen, Financiën en Zekerheid

Wat is de beste zithouding? Helpt een sta-op-stoel?

Geschreven door Marja Zeeman op 4-03-2021

“Zitten is het nieuwe roken.” Dit is een uitspraak die steeds vaker voorbij komt in de media. Wist u dat zitten een hogere belasting op het lichaam geeft dan staan? Het is belangrijk om niet te lang (stil) te zitten. Afwisseling van houding is belangrijk maar wel vanuit een stabiele basis. De stabiele basis heeft u in een goede stoel waarbij u overal de juiste ondersteuning ervaart. Als het opstaan (tijdelijk) moeizaam gaat, dan kan het huren of kopen van een sta-op-stoel uitkomst bieden. Wij geven u tips en oefeningen om lichamelijke klachten te voorkomen.

Lees meer

Thema's : Zelfstandig wonen, Gezondheid

CareynPlus artikelen

Schrijf u in voor CareynPlus artikelen via onderstaand formulier. Dan bent u altijd als eerste op de hoogte van onze nieuwste artikelen over bewegen, voeding, zelfstandig wonen, mantelzorg, uitjes en nog veel meer.

Schrijf u hier in!

Meest populaire artikelen