Hulp bij traplopen, douchen, opstaan en lopen

Geschreven door Fransisca van Dees op 22-01-2021

Als u tijdelijk of langdurig niet meer uw dagelijkse dingen kunt doen, denken de ergotherapeuten van Careyn graag met u mee. Want als het niet meer op de oude manier lukt, lukt het u misschien wel op een andere manier. Careyn ergotherapeut Fransisca Dees vertelt u de meest voorkomende vragen én oplossingen.

Lees meer

Thema's : Zelfstandig wonen, Bewegen, Veiligheid

Hoe bereken ik mijn AOW-bedrag?

Geschreven door Daniëlle Vissers - Zuidgeest op 21-01-2021

In Nederland heeft iedereen die in ons land heeft gewoond en gewerkt recht op een basispensioen dat valt onder de Algemene Ouderdomswet (AOW). De hoogte van het bedrag dat u ontvangt, is afhankelijk van een aantal factoren. Met welke bedragen moet u rekening houden? Wanneer worden ze uitbetaald? En hoe weet u überhaupt of u recht heeft op AOW? In dit artikel vertellen we u meer over de wetgeving rond de AOW.

Lees meer

Thema's : Zelfstandig wonen, Financiën en Zekerheid

Rijbewijs verlengen voor senioren: hoe gaat het in zijn werk?

Geschreven door Daniëlle Vissers - Zuidgeest op 14-01-2021

Het geeft een heerlijk gevoel van vrijheid om zelf auto te rijden. Altijd kunnen gaan en staan waar u wilt is een groot goed. Daarom wilt u natuurlijk zo lang mogelijk zelf achter het stuur blijven. Maar vanaf welke leeftijd hoort daar een medische keuring bij? Wat zijn de kosten daarvan? En hoe gaat het allemaal in zijn werk? In dit artikel vertellen we u alles over het verlengen van een rijbewijs voor ouderen. 

Lees meer

Thema's : Zelfstandig wonen, Veiligheid

Durf sterk oud te worden

Geschreven door Mieke Huizinga op 26-11-2020

Sarcopenie, heeft u er wel eens van gehoord? Sarcopenie is een leeftijd-gerelateerde afname van spiermassa en spierfunctie waardoor een verminderde kwaliteit van leven kan ontstaan. Deze krachtsvermindering zorgt voor een verhoogde kans om te vallen én het wordt moeilijker om eenvoudige dagelijkse activiteiten uit te voeren. Iets waarvan vaak wordt gezegd dat dit komt door het ouder worden, maar dat blijkt toch wat ingewikkelder te zijn. Onze Careyn fysiotherapeut Mieke Huizinga legt u uit wat het inhoudt en nog belangrijker, wat u kunt doen om te voorkomen of te vertragen! Én zij geeft oefeningen waarmee u gemakkelijk zelf aan de slag kunt gaan om zo sterk mogelijk oud te worden.

Lees meer

Thema's : Gezondheid, Bewegen

Zorgverzekering 2021: waar moet u op letten?

Geschreven door Daniëlle Vissers - Zuidgeest op 26-11-2020

Nu het jaar op zijn einde loopt, komt er in de verschillende media weer steeds meer aandacht voor de zorgverzekering. Misschien is het hebben van een goede zorgverzekering met de juiste ondersteuning nog nooit zo belangrijk geweest als tegenwoordig. Waar moet u als senior op letten bij het kiezen van een zorgverzekering? Wat zijn de wijzigingen voor het nieuwe jaar? En past uw huidige zorgverzekering nog bij uw situatie? In dit artikel helpen we u verder in de zoektocht naar een zorgverzekering die aansluit op uw behoeften. 

Lees meer

Thema's : Zelfstandig wonen, Uitgelicht

Hulp bij zorgen voor een ander

Geschreven door Daniëlle Vissers - Zuidgeest op 10-11-2020

Zorgen voor een ander wordt door velen als iets vanzelfsprekends ervaren. Veel mensen die zorgen voor een ander, geven aan dat ze daar voldoening uit halen en dankbaarheid ervaren. Maar zorgen voor een ander kost ook veel energie. Niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal. Zeker als u ziet dat iemand achteruit gaat. Als er steeds meer hulp nodig is. "Nee" zeggen is dan niet gemakkelijk en het zomaar aan iemand anders overlaten doen veel mensen ook niet. Vertrouwen is hierin belangrijk. Vertrouwen dat een ander ook goed voor uw partner, ouder of kind kan zorgen. Zo zijn er professionele mantelzorgondersteuners die met heel veel liefde en ervaring u de ruimte kunnen geven om even op adem te komen.

Lees meer

Thema's : Gezondheid, Mantelzorg

CareynPlus artikelen

Schrijf u in voor CareynPlus artikelen via onderstaand formulier. Dan bent u altijd als eerste op de hoogte van onze nieuwste artikelen over bewegen, voeding, zelfstandig wonen, mantelzorg, uitjes en nog veel meer.

Schrijf u hier in!

Meest populaire artikelen