Met Careyn zelfstandig thuis blijven wonen bij een grotere hulpvraag.

Geschreven door Jan Oudshoorn op 17-01-2023

Veel ouderen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Thuis, in de eigen omgeving en met de vertrouwde mensen om hun heen. Maar kan dat ook als ze meer hulp nodig hebben? Jazeker. Careyn maakt het mogelijk met ‘VPT in de wijk’.

Langer veilig en verantwoord thuis blijven wonen

Ouderen die langdurig zorg nodig hebben vallen veelal terug op de partner of de kinderen. Als voor hen de zorgtaken echter te zwaar worden, dan is het perspectief vaak een verhuizing naar een verpleeghuis. Maar niet bij Careyn. Daar is het namelijk ook mogelijk om ondersteuning thuis te leveren. En juist niet alleen zorg: het team biedt dan op allerlei gebieden extra ondersteuning. In het aanbrengen van dagstructuur bijvoorbeeld, of bij huishoudelijke werkzaamheden. En waar mogelijk zetten we ook technologie in om langer veilig en verantwoord thuis te kunnen blijven wonen. We noemen dat een ‘Volledig Pakket Thuis’. Afgekort: een VPT.

Passende zorg, speciaal op maat

Bij een VPT komt een vast team aan huis. Dit team kijkt hoe we er samen voor kunnen zorgen dat het leven prettig is. Wat kan vooral iemand nog zelf. En welke rol willen en kunnen naasten nog hebben. Wel zo fijn omdat zij op die manier een betekenisvolle bijdrage kunnen blijven leveren. Careyn biedt dan ‘passende zorg’, speciaal op maat samengesteld en met veel aandacht. Zo is een VPT het beste van twee werelden: thuis blijven wonen, maar met de professionele ondersteuning vanuit Careyn.

De beste match

Bij het VPT team van Careyn werken medewerkers met en zonder zorgachtergrond. Ze hebben allemaal gemeen dat ze met aandacht en vanuit de mens werken. We noemen ze leefondersteuners en zoeken altijd naar de beste match tussen u en de medewerkers.

Waar verkrijgbaar?

Careyn biedt het ‘Volledig Pakket Thuis’ vanaf het eerste kwartaal 2023 in vijf regio’s. In de provincie Zuid-Holland is dat in Maassluis, Rozenburg en Brielle. In de provincie Utrecht in Maarssen/Maarssenbroek en Vleuten/de Meern. Het is de bedoeling om later in 2023 met meer teams te starten.

Indicatie

Om een VPT aan huis te krijgen is een Wlz-indicatie vereist. Zo’n indicatie is gelijk aan die voor opname in het verpleeghuis. Heeft u zo’n indicatie of is die aangevraagd en wilt u in aanmerking komen voor een VPT bij u thuis, neem dan contact op met Careyn Klantenservice. U kunt dan vragen om doorverbonden te worden met de afdeling zorgbemiddeling in uw regio.

Careyn Klantenservice: 088 – 123 99 88
Meer informatie over een VPT:
www.careyn.nl/vpt
Informatie over een indicatie Wlz:
www.ciz.nl

Wilt u op de hoogte blijven van onze blogartikelen?

Schrijf u dan in om een maandelijks overzicht te ontvangen van de nieuwste blogartikelen. 

Deel dit artikel met iemand

Kent u iemand voor wie dit artikel interessant is? Klik dan hier. Dan kunt u dit artikel heel gemakkelijk via email versturen.

thema's : Gezondheid, Mantelzorg, Veiligheid

CareynPlus artikelen

Schrijf u in voor CareynPlus artikelen via onderstaand formulier. Dan bent u altijd als eerste op de hoogte van onze nieuwste artikelen over bewegen, voeding, zelfstandig wonen, mantelzorg, uitjes en nog veel meer.

Schrijf u hier in!

Meest populaire artikelen