Wandelen met rollator: de mooiste routes

Geschreven door Daniëlle Vissers - Zuidgeest op 22-06-2020
Daniëlle Vissers - Zuidgeest

De rollator is een geweldig hulpmiddel dat u een stuk vrijheid en bewegingsruimte terug kan geven en u opnieuw laat genieten van uw omgeving. Door dit eenvoudige maar buitengewoon nuttige apparaat bent u in één klap veel zelfredzamer. In dit blogartikel vertellen we u hoe u nog meer uit uw rollator kunt halen door mooie wandelroutes te geven en tips voor het wandelen met de rollator in de natuur. 

Rolstoelvriendelijke routes van Staatsbosbeheer

De website van Staatsbosbeheer heeft een groot aantal verschillende soorten routebeschrijvingen op zijn website staan. Het gaat hier om fietsroutes, maar ook om wandelroutes en zelfs kanoroutes. Het mooie van de website is dat u aan kunt geven dat u routes wilt zien die toegankelijk zijn voor de rolstoel. Dat betekent dat u de routes ook met een rollator kunt wandelen! Linksonder op de pagina van Staatsbosbeheer vinkt u bij ‘Toegankelijkheid’ het vierkantje voor ‘Rolstoelvriendelijk’ aan en u krijgt de wandelroutes te zien. Het gaat om rollatorroutes door heel Nederland, in alle provincies. De tochten beginnen al bij een lengte van 400 meter. Ook voor u zit er een mooie route tussen om in de natuur te wandelen met uw rollator.

Rollatorwandelingen van Natuurmonumenten

Ook Natuurmonumenten biedt een aantal mogelijkheden om te wandelen met rollator, dwars door de mooie natuurgebieden die we in ons land hebben. In samenwerking met Handicap.nl hebben ze een tiental routes op uiteenlopende plekken samengesteld. Bij elke route vindt u gedetailleerde informatie over de eventuele hindernissen die u tegen gaat komen. Heeft u moeite met klaphekjes of wilt u uitsluitend over asfalt lopen? Bij elke wandelroute staat een beschrijving die laat zien waar u rekening mee kunt houden. Zo vindt u een schitterende route die perfect bij u past.

Langere tochten met de rollator

Heeft u de smaak inmiddels te pakken? Dan bent u misschien klaar voor een afstand die net wat langer is. Op de website wandel.nl vindt u een aantal rolstoelvriendelijke routes die u ook prima met de rollator kunt wandelen. De tochten zijn vaak minimaal 2 kilometer lang, waardoor u er een mooi dagje in de natuur van kunt maken. Want ook deze routes voeren u met de rollator door de mooiste stukjes van Nederland. 

Rollator of rolstoel gratis lenen of kopen

Heeft u tijdelijk een rollator of rolstoel nodig door bijvoorbeeld een operatie of een andere reden? Als lid van CareynPlus leent u deze gratis bij thuiszorgwinkel Medipoint. Hier vindt u meer informatie over het lenen van gratis loophulpmiddelen zoals krukken, rollator of rolstoel. Als u voor langere periode een rollator nodig heeft, ga dan eens langs bij een Medipoint thuiszorgwinkel voor persoonlijk advies of kijk op de webshop van Medipoint. Als lid van CareynPlus krijgt u altijd 10% korting, maar er zijn ook regelmatig leden aanbiedingen. Zo zijn er op dit moment zomeraanbiedingen waarbij u als lid tot 30% korting krijgt.

Wilt u meer weten rollators in het algemeen?

Lees dan ons blog over veilig lopen met de rollator

Wilt u op de hoogte blijven van onze blogartikelen?

Schrijf u dan in om een maandelijks overzicht te ontvangen van de nieuwste blogartikelen. 

Deel dit artikel met iemand

Kent u iemand voor wie dit artikel interessant is? Klik dan hier. Dan kunt u dit artikel heel gemakkelijk via email versturen.

thema's : Zelfstandig wonen, Gezondheid, Uitstapjes, Bewegen

CareynPlus artikelen

Schrijf u in voor CareynPlus artikelen via onderstaand formulier. Dan bent u altijd als eerste op de hoogte van onze nieuwste artikelen over bewegen, voeding, zelfstandig wonen, mantelzorg, uitjes en nog veel meer.

Schrijf u hier in!

Meest populaire artikelen