Zalm staat bekend om zijn gezonde eigenschappen. Zo bevat zalm goede voedingsstoffen zoals Omega 3 vetzuren, vitamine D en Selenium. Deze voedingsstoffen verkleinen de kans op hart- en vaatziekten, depressies en ontstekingen van de gewrichten. Ze hebben een positieve werking op de hersenen, zenuwen en ogen en verlagen de kans op teveel cholesterol. Kortom genoeg redenen om een lekker stukje zalm toe te voegen aan uw weekmenu.
Geniet van een gezond gerecht met heerlijk gegrilde zalm en een frisse salsa van mango en avocado.
Ingrediënten
- 300 gr risottorijst
- 150 ml witte wijn
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 mango
- 1 avocado
- 1 lente ui
- 4 handjes rucola
- 1 liter water
- 1 groentebouillonblokje
- 4 zalmmoten
- Scheutje olijfolie
- 1 limoen
- 2 theelepels limoensap
- 2 teentjes knoflook
- peper en zout
Bereiding
Maak de groentebouillon klaar door 1 liter water te koken en hier en groentebouillonblokje aan toe te voegen. Snipper de ui en fruit aan in een grote pan. Voeg hier de risottorijst aan toe, meng even door elkaar en blus af met de witte wijn. Voeg een soeplepel bouillon toe zodra de wijn door de risotto is opgenomen. Blijf dit herhalen tot de bouillon op is en de risottorijst gaar is, dit duurt ca. 20-25 minuten.
Snijd de limoen door en pers het sap uit in een kommetje. Meng dit met de olijfolie en een snuf peper en zout. Pers de knoflook uit en meng ook erdoor. Besmeer de zalm met dit mengsel en bak daarna in de grillpan. Snijd voor het maken van de mangosalsa de mango, rode paprika, lente-ui en avocado klein. Meng dit samen met wat limoensap, peper en zout door elkaar. Serveer de risotto met een handje rucola en leg de gegrilde zalm erop. Maak af met de mangosalsa.
Dit recept komt van de website Leuke recepten