De mogelijkheden van computerhulp online

Geschreven door Daniëlle Vissers - Zuidgeest op 30-04-2021
Daniëlle Vissers - Zuidgeest

Zeker in deze tijd brengt een computer veel vrijheid. Via het internet houdt u contact met iedereen die u voor korte of langere tijd niet in het echt kunt zien. Wanneer u dan goed met een computer overweg kunt, zult u daar veel voordelen van ondervinden. Het is misschien wat spannend in het begin, maar toch ook erg leuk om u in te verdiepen. Als u op latere leeftijd bent begonnen met het ontdekken van de mogelijkheden van de computer en het internet, kan het zijn dat u tegen onduidelijkheden en problemen aanloopt.

Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop u hier ondersteuning bij kunt krijgen. Computerhulp online is hiervoor bij uitstek geschikt, omdat u er uw huis niet voor uit hoeft. Zo krijgt u de oplossing via het scherm aangereikt en kunt u direct verder. In dit artikel vertellen we u graag wat de mogelijkheden zijn van online computerhulp en hoe de ondersteuning op afstand in zijn werk gaat. 

Computerhulp op afstand: ondersteuning via Uw Computerstudent

Misschien herkent u de problemen wel. De printer doet niet wat u wilt, uw e-mail wordt niet verstuurd of uw laptop is zo traag dat u er niet meer mee aan de slag kunt. Wat nu? CareynPlus werkt samen met Uw Computerstudent, een bedrijf dat slimme en betrouwbare studenten in heel Nederland inzet om computerproblemen op afstand op te lossen.

Studenten zitten middenin de digitale wereld en weten dus precies wat de beste oplossing is in uw situatie. U kunt bij ze terecht voor alles waar u tegenaan loopt op het gebied van apparatuur, software en het gebruik van het internet. Juist omdat het gaat om computerhulp, is ondersteuning heel gemakkelijk op afstand te organiseren. De student kijkt vanaf zijn of haar computer op een veilige manier met u mee op uw computer, terwijl u gewoon thuis blijft en niemand over de vloer krijgt. Ze leggen u rustig en stap voor stap uit hoe de situatie in elkaar steekt en zorgen ervoor dat u goed begrijpt wat er gezegd wordt. Zo kunt u het de volgende keer zelf! In een mum van tijd bent u samen tot de oplossing gekomen en bent u weer onderweg in de digitale wereld. 

Waarvoor kunt u computerhulp aan huis inschakelen?

Door corona vindt veel pc-hulp aan huis tegenwoordig op afstand plaats in plaats van aan huis. Dat is gelukkig goed mogelijk via internet. Hieronder volgt een aantal voorbeelden voor het soort online computerhulp waarvoor u bij Uw Computerstudent terecht kunt:

  • Computerles. Hierbij krijgt u de basis van uw PC, laptop of tablet uitgelegd. Ook leert u hoe u gebruik maakt van het internet en e-mail, hoe u tekstdocumenten maakt en hoe u uw apparaat verbindt met bijvoorbeeld uw televisie. Als u specifieke wensen heeft, wordt daar aandacht aan besteed. 

  • APK voor uw computer of tablet. Als uw laptop, iPad of PC erg traag is, moet uw apparaat wellicht opgeschoond worden. Ook kan het zijn dat u werkt met een oude versie van een besturingsprogramma als Windows. Hiervoor voert u dan samen een update uit. Dit allemaal online, dus veilig op afstand.
  • Hulp bij online veiligheid. Hoe moet u uw computer beveiligen? Hoe zorgt u ervoor dat online criminelen geen kans maken bij u? Welke kenmerken heeft een goed wachtwoord? U wordt op afstand geholpen. 
  • Hulp bij beeldbellen. Tegenwoordig kunnen we programma’s als ZOOM, Skype en Microsoft Teams niet meer wegdenken uit onze samenleving. Misschien heeft u behoefte aan een snelcursus of zijn er nog onduidelijkheden bij het gebruik.
  • Hulp bij e-mail. Lukt het niet om een e-mail te versturen? Of krijgt u juist geen e-mail binnen? De hulplijn helpt u. Ook deze vorm van computerhulp vindt gemakkelijk online plaats.

  • Tips en trucs. U wilt natuurlijk het maximale uit uw apparaat halen. Zelfs als u bedreven bent in het gebruik van computers en andere digitale middelen, zijn er nog veel dingen die u kunt leren. Het kan altijd eenvoudiger en efficiënter!

Natuurlijk is de lijst die hierboven staat maar een greep uit de vragen en onderwerpen die bij u kunnen leven. Heeft u een ander computerprobleem waar u niet uitkomt? Met de computerhulp op afstand van Uw Computerstudent bent u altijd geholpen. 

Wat zijn de tarieven voor computerhulp online? 

U hoeft geen lid te worden van Uw Computerstudent om computerhulp online of aan huis te krijgen. Het fijne van de computerhulp op afstand is dat u per minuut betaalt, dus u betaalt nooit te veel. Het tarief voor computerhulp op afstand is € 0,75 per minuut en € 0,65 per minuut als u lid bent van Uw Computerstudent. Met uw CareynKaart krijgt u ook nog eens 5% korting!  

Wilt u op de hoogte blijven van onze blogartikelen?

Schrijf u dan in om een maandelijks overzicht te ontvangen van de nieuwste blogartikelen. 

Deel dit artikel met iemand

Kent u iemand voor wie dit artikel over computerhulp online interessant is? Klik dan hier. Dan kunt u dit artikel heel gemakkelijk via e-mail versturen.

Leestip: Rijbewijs verlengen 75 jaar: hoe gaat het in zijn werk?

thema's : Zelfstandig wonen

CareynPlus artikelen

Schrijf u in voor CareynPlus artikelen via onderstaand formulier. Dan bent u altijd als eerste op de hoogte van onze nieuwste artikelen over bewegen, voeding, zelfstandig wonen, mantelzorg, uitjes en nog veel meer.

Schrijf u hier in!

Meest populaire artikelen