De opticien aan huis; van aanvragen t/m een nieuwe bril

Geschreven door Marja Zeeman op 11-04-2022
Marja Zeeman

U heeft een nieuwe bril en/of brillenglazen nodig. Of u twijfelt aan uw gezichtsvermogen. Dan is het fijn als u een gediplomeerde opticien bij u thuis kan laten komen. Hoe gaat zo’n huisbezoek eigenlijk in zijn werk?

Aanmelden en telefonisch contact

Nadat u zich bij CareynPlus heeft aangemeld voor een bezoek aan huis neemt een medewerker van de Nederlandse Huisopticiens contact met u op voor het maken van een afspraak. Bent u alleen dan is het prettig als er bij het bezoek iemand aanwezig is zoals familie, een vriend of vriendin of de buurvrouw. Dit kan fijn zijn bij bijvoorbeeld het uitzoeken van een montuur. De opticien komt bij u thuis met een brede collectie brillen. Er zijn monturen in verschillende prijsklassen, verschillende stijlen - van modern tot klassiek – en diverse materialen, van kunststof of titanium.

Het eerste bezoek aan huis

Als de opticien voor de eerst keer bij u thuis komt dan bespreekt hij met u uw geschiedenis met betrekking tot uw ogen. De opticien meet daarna eerst uw bestaande sterkte van de bril door. Indien nodig kijkt de opticien met een oogspiegel (skiascoop) in het oog om te kijken of er bijvoorbeeld staar aanwezig is. U voelt hier verder niets van. De skiascoop kan ook ingezet worden voor personen die niet aan kunnen geven wat ze zien. Denk hierbij aan mensen die dementerend zijn of na een CVA een spraakprobleem hebben.

De oog(druk)meting

De oogmeting zelf zal door de opticien gedaan worden met een pasdoos. De meeste mensen kennen dit nog van vroeger. Een bril waarin lensjes gewisseld worden om de juiste sterkte uiteindelijk te bepalen. Dit lijkt wellicht achterhaald maar is altijd nog de meest secure manier van meten. In de winkel doet men precies hetzelfde maar dan zitten deze lensjes in een groot apparaat die niet mee te nemen is op locatie. Vervolgens checkt de opticien uw oogdruk. Met een klein apparaatje valt er een pennetje op uw ooglid en op deze manier kan er een eventuele verhoogde druk waar worden genomen. Wanneer dit zo blijkt dan krijgt u een doorverwijzing naar de oogarts. De oogdrukmeting is ook geheel pijnloos. Wanneer alle waardes zijn bepaald, dan kunt u besluiten om nieuwe glazen in uw bestaande bril te laten zetten of misschien nog leuker, een nieuwe bril uit te zoeken!

Het tweede bezoek aan huis

Wanneer u een bril besteld heeft, dan wordt er na 2 à 3 weken een tweede afspraak gemaakt voor de aflevering van uw bril. De opticien heeft een mobiel pinapparaat en er kan na overleg ook anders betaald worden. Uiteraard komt de opticien van de Nederlandse Huisopticiens ook bij u langs als later blijkt dat uw bril nog niet helemaal lekker zit.

Voordelen als u een CareynKaart heeft:

  • Gratis huisbezoek met professionele oogmeting.
  • Grote keuze uit monturen in verschillende prijsklassen.
  • 15% korting op monturen, glazen en materiaalkosten.
  • 15% korting op materiaalkosten bij reparaties.
  • Gratis bijstellen van uw bril en gratis uitvoeren van kleine reparaties.
  • Gratis overzetzonnebril bij aanschaf van een complete bril (montuur + glazen).
  • Informatie over de vergoeding van uw zorgverzekering.
  • Geen voorrijkosten.

 Aanvragen huisbezoek

Wilt u een huisbezoek van de opticien aanvragen? Klik dan op de pagina van de opticien op de knop ‘Aanvragen’.

Wilt u op de hoogte blijven van onze blogartikelen?

Schrijf u dan in om een maandelijks overzicht te ontvangen van de nieuwste blogartikelen. 

Deel dit artikel met iemand

Kent u iemand voor wie dit artikel interessant is? Klik dan hier. Dan kunt u dit artikel heel gemakkelijk via e-mail versturen.

thema's : Gezondheid, Persoonlijke verzorging, Uitgelicht

CareynPlus artikelen

Schrijf u in voor CareynPlus artikelen via onderstaand formulier. Dan bent u altijd als eerste op de hoogte van onze nieuwste artikelen over bewegen, voeding, zelfstandig wonen, mantelzorg, uitjes en nog veel meer.

Schrijf u hier in!

Meest populaire artikelen