Hulpmiddelen voor ouderen om langer thuis te wonen

Geschreven door Daniëlle Vissers - Zuidgeest op 28-05-2021
Daniëlle Vissers - Zuidgeest

Iedereen blijft het liefst zo lang mogelijk in de eigen omgeving wonen. Ter verlichting en ondersteuning van lichamelijke klachten staat er een groot aantal hulpmiddelen om langer thuis te wonen tot uw beschikking. Het gaat hier bijvoorbeeld over hulpmiddelen die u helpen om van A naar B te komen, zoals rollators, krukken, scootmobielen en rolstoelen. Ook kunt u denken aan meubels die u meer ondersteuning en comfort geven, zoals elektrisch verstelbare bedden, trapliften en sta-opstoelen. Via de website van thuiszorgwinkel Medipoint komt u meer te weten over de verschillende hulpmiddelen die u helpen om langer thuis te blijven wonen. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende hulpmiddelen voor ouderen die het leven gemakkelijk maken. Vergeet niet dat u met uw CareynKaart korting krijgt op alle artikelen van Medipoint!

 

Hulpmiddelen voor ouderen mobiliteit

In beweging blijven is niet alleen gezond, maar ook een belangrijk onderdeel van zelfstandigheid. Er zijn veel hulpmiddelen op de markt die u ondersteunen bij het op peil houden van uw mobiliteit. Zoals gezegd kunt u hierbij denken aan rollators, krukken of een looprek. Deze kunt u voor een bepaalde tijd zelfs gratis lenen bij Medipoint. Wilt u wat actiever op pad blijven gaan? Dan kunt u aan de aanschaf van een driewielfiets denken. Hierin zit u zekerder in het zadel dan bij de bekende tweewieler en kunt u niet vallen of uitglijden.

Hulpmiddelen voor ouderen in de badkamer

De badkamer is een ruimte waarin u even tot uzelf komt. Daarbij wilt u zich geen zorgen hoeven maken om comfort of veiligheid. Senioren lopen vaker het risico om uit te glijden en daarbij lelijk te vallen. Hulpmiddelen die dit helpen te voorkomen zijn bijvoorbeeld wandbeugels in de doucheruimte, een douchezitje om op te ontspannen tijdens het douchen of een toiletverhoger die ervoor zorgt dat u niet te diep hoeft te gaan zitten op het toilet.

Hulpmiddelen voor ouderen in de keuken

Op een prettige manier kunnen eten en drinken bepaalt een groot deel van het dagelijks leven. Dat is dus bij uitstek iets dat u zo lang mogelijk wilt blijven doen. Gelukkig zijn er genoeg hulpmiddelen die u daarbij helpen. Denk bijvoorbeeld aan bestek met extra grip dat het gebruik door ouderen met reumaklachten eenvoudiger maakt. Speciale bekers zorgen dat knoeien minder voorkomt en met een snijplank met noppen schiet u minder snel uit. Met een multifunctionele opener hoeft u minder kracht te zetten en opent u flessen en potten op een eenvoudige manier.

Hulpmiddelen voor ouderen met dementie

Dementie maakt een diepe indruk op het leven. Dat geldt niet alleen voor de persoon met de diagnose, maar zeker ook voor de naasten. Zoals iedereen zich het prettigst voelt in de eigen omgeving, wil een dementerende het liefst thuis zijn. Dit brengt de minste verwarring en geeft de meeste rust. Dat is meteen de grootste uitdaging, want langer thuis wonen met dementie heeft uiteraard de nodige aandacht nodig. Hulpmiddelen die voor verlichting en rust kunnen zorgen bij dementie zijn therapiepoppen, speciale klokken die ouderen stimuleren om grip op de dag te houden en eenvoudig bedienbare radio’s voor ontspanning.

Tip: lees ons artikel Thuisopticien: oogmeting en brillen aan huis

New call-to-action

Korting in de thuiszorgwinkel van Medipoint met uw CareynKaart

Zoals gezegd vindt u al deze producten terug in de online thuiszorgwinkel van Medipoint. Ook vindt u in de webshop alle hulpmiddelen overzichtelijk bij elkaar. U kunt ze hier direct bestellen. Een aantal artikelen is ook te huur of zelfs gratis te leen. Het is echt de moeite waard om eens een kijkje te nemen, omdat u waarschijnlijk veel handige hulpmiddelen tegenkomt waarvan u het bestaan niet eens kende. Het prettige is dat u met uw CareynKaart korting krijgt op het complete assortiment van Medipoint! 

Kleine loophulpmiddelen zoals krukken, een rollator of looprek kunt u als lid van CareynPlus maximaal drie maanden gratis lenen. Andere hulpmiddelen zoals een rolstoel of een hoog-laagbed leent u in veel gevallen gratis via uw zorgverzekeraar. 

Bent u nog geen lid van CareynPlus? Word dan eenvoudig lid via deze pagina of door ons te bellen op 088 – 123 99 88. De CareynKaart ontvangt u dan van ons. 

Wilt u ook zo lang mogelijk thuis blijven wonen?

Ontvang acht handige tips van CareynPlus, allemaal gebundeld in één document. Het document is geheel gratis en u kun het aanvragen via onderstaande knop.

Vraag document met handige tips aan

Wilt u op de hoogte blijven van onze blogartikelen?

Schrijf u dan in om een maandelijks overzicht te ontvangen van de nieuwste blogartikelen. 

Deel dit artikel met iemand

Kent u iemand voor wie dit artikel interessant is? Klik dan hier. Dan kunt u dit artikel heel gemakkelijk via e-mail versturen.

thema's : Zelfstandig wonen, Gezondheid, Persoonlijke verzorging, Veiligheid

CareynPlus artikelen

Schrijf u in voor CareynPlus artikelen via onderstaand formulier. Dan bent u altijd als eerste op de hoogte van onze nieuwste artikelen over bewegen, voeding, zelfstandig wonen, mantelzorg, uitjes en nog veel meer.

Schrijf u hier in!

Meest populaire artikelen