Kan ik hulp krijgen bij mantelzorg?

Geschreven door Marja Zeeman op 2-04-2020
Marja Zeeman

Bent u mantelzorger en heeft u extra hulp nodig? Schakel dan een vrijwilliger of betaalde zorgverlener in. Er zijn ook organisaties die mantelzorgondersteuning geven. U bespreekt met hen bespreken de mogelijkheden voor u en de persoon voor wie u zorgt.

Hulp aan huis

Om het voor u als mantelzorger en de persoon voor wie u zorgt makkelijker te maken, helpen wij u. Zo regelen wij maaltijden aan huis, huishoudelijke hulp of persoonlijke verzorging door een kapper of pedicure die aan huis komt. Zelfs de opticien, audicien of schoenenwinkel komt aan huis. Vraag de dienst aan via deze website of neem contact op met onze klantenservice via 088 -123 99 88  

Mantelzorgondersteuning aanvragen en vergoeding

Voor mantelzorgondersteuning werken wij samen met Mantelaar en Saar aan Huis. Deze organisaties ondersteunen mantelzorgers en de hulpbehoevenden op diverse vlakken. Kijk hier voor meer informatie over Mantelaar en klik hier voor meer informatie over Saar aan Huis. Via deze pagina's kunt u mantelzorg aanvragen en meer informatie ontvangen. Mantelzorg wordt door sommige zorgverzekeraars zoals VGZ en Univé vergoed. Vraag uw zorgverzekeraar voor meer informatie.

Contact met lotgenoten dementie

Zorgt u voor een naaste met dementie? Het kan veel steun geven om ervaringen uit te wisselen en gevoelens te delen met lotgenoten. Mensen die net als u zorgen voor een naaste met dementie, begrijpen u vaak met een half woord. Ze kunnen u bovendien vaak praktische tips en informatie geven: ze weten tenslotte precies waarmee u te maken heeft. Klik hier om te kijken welke bijeenkomsten er bij u in de omgeving zijn.

Bron: www.alzheimer-nederland.nl

Mantelzorgondersteuning bij u in de buurt

Kijk hier voor een vrijwilligersorganisatie of mantelzorgondersteuning bij u in de buurt.

Lees hier verder voor informatie over vergoedingen

thema's : Mantelzorg

CareynPlus artikelen

Schrijf u in voor CareynPlus artikelen via onderstaand formulier. Dan bent u altijd als eerste op de hoogte van onze nieuwste artikelen over bewegen, voeding, zelfstandig wonen, mantelzorg, uitjes en nog veel meer.

Schrijf u hier in!

Meest populaire artikelen