Op vakantie of thuisblijven?

Geschreven door Marja Zeeman op 6-07-2022
Marja Zeeman

Op vakantie gaan’ is een kreet die pas bestaat sinds de jaren ‘60. Daarvoor bestond dit fenomeen helemaal nog niet en bleven we vooral binnen onze landsgrenzen tijdens de zomervakantie. Vandaag de dag is dat anders. En is een vakantie in het buitenland voor veel mensen cruciaal om een ontspannen vakantiegevoel te krijgen. Maar ook ons eigen land kan natuurlijk verrassend zijn. Dus of u nou een vakantieganger of thuisblijver bent; we hebben een groot aantal tips voor u. Tips om uw vakantie relaxed tegemoet te gaan. En tips om lekker thuis te blijven en er misschien wel op uit te trekken in eigen land.

Vakantiegangers
Het fijne aan de zomervakantie is dat u alle kanten op kunt. Met de auto de grens over. Met de trein naar een ander land. Of met het vliegtuig naar een verre en hopelijk zonnige vakantiebestemming. Toch hebben vakantiegangers voorafgaand aan vertrek vaak veel vraagtekens. Heb ik alles wel goed geregeld? Zie ik geen dingen over het hoofd? En om van die vraagtekens uitroeptekens te maken, hebben wij een paar handige punten opgesteld. Zo heeft u altijd houvast en kunt u alles netjes regelen.

  • Maak een lijstje van wat u mee wilt nemen;
  • Vraag uzelf hardop af: wat moet ik nog regelen voor vakantie?
  • Zorg ervoor dat u uw huis veilig achterlaat en check deuren en ramen;
  • Informeer thuisblijvers dat u weg bent en ook waar u naartoe gaat;
  • Check vooraf de coronaregels op de plek van bestemming. 

Verwerk deze punten van aandacht in de handige app Check & Pack of een handgeschreven lijstje en zodoende heeft u ook altijd een checklist bij de hand. Ontspannen op vakantie gaan en nog meer ontspannen terugkomen, dat zou wel lekker zijn toch?

Thuisblijvers

Soms komt het net beter uit om uw geld een andere bestemming te geven. Of gaat u genieten van de zomervakantie, maar dan gewoon in eigen land. Want ook Nederland heeft hoogstwaarschijnlijk plekken die u nog niet heeft ontdekt. Gaat u niet op vakantie of trekt u er wel zo nu en dan op uit, in beide gevallen hebben wij tips voor u:

Gaat u niet op vakantie? En heeft u ondersteuning nodig of wilt u als mantelzorger op vakantie: bekijk dan eens deze website en laat u uitgebreid informeren.

Gaat u eropuit? Klinkt goed. In dat geval hebben wij een aantal leuke tips en websites voor u om een keer op uw gemak te bekijken. Hint: grootse kortingen…

De zomervakantie: een moment dat zowel vakantiegangers als thuisblijvers kunnen ontspannen. Maar ook twijfelaars die nog in dubio zijn of ze überhaupt wel op vakantie kunnen gaan, gebruiken deze periode nuttig. Voor ontspanning. Voor zelfzorg. Voor ondersteuning van CareynPlus. Hoe dan ook: zorg goed voor uzelf en maak er een mooie zomer van.

Wilt u op de hoogte blijven van onze blogartikelen?

Schrijf u dan in om een maandelijks overzicht te ontvangen van de nieuwste blogartikelen. 

Deel dit artikel met iemand

Kent u iemand voor wie dit artikel interessant is? Klik dan hier. Dan kunt u dit artikel heel gemakkelijk via email versturen.

thema's : Gezondheid, Uitstapjes

CareynPlus artikelen

Schrijf u in voor CareynPlus artikelen via onderstaand formulier. Dan bent u altijd als eerste op de hoogte van onze nieuwste artikelen over bewegen, voeding, zelfstandig wonen, mantelzorg, uitjes en nog veel meer.

Schrijf u hier in!

Meest populaire artikelen